Primary school Augsburg-Kriegshaber

Germany
Augsburg
August 2016

Using the seamless and water-permeable PolyPlay FS soft-impact surface, landscape architects Eger & Partner transformed the playground of the Augsburg primary school into a gently undulating, brightly coloured movement and communication area that the children describe as pleasantly soft. The individual colour areas are shaped organically and contrast richly with each other. The lowest point of the playground is some 1.26 metres below the highest, with a maximum incline of 5%. The seamless in-situ installation method allows the two-course surface to be installed without any problem on undulating and angled substrates as well.

Synthetic surfaces from Polytan were also used for the standardised sports areas, where the choice fell on the long-lasting, water-permeable PolyPlay S all-round surface for both the 20 x 28 m all-weather pitch and the 65 m-long four-lane running track. Landscape architect Franz-Josef Eger opted for “rainbow blue” as the colour for psychological reasons: “Blue has a calming effect on a child’s psyche. The familiar running track red is best kept for performance sport and was deliberately not chosen.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on xing